1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. ZİGANA DAĞI'NDA 'KAR'SIZ KIŞ ŞENLİĞİ
ZİGANA DAĞI'NDA 'KAR'SIZ KIŞ ŞENLİĞİ

ZİGANA DAĞI'NDA 'KAR'SIZ KIŞ ŞENLİĞİ

Zigana Dağı'nda bu yıl 8. kez gerçekleştirilen Zigana Dağı Kış Şenlikleri'nde bölgede kar olmayınca kış şenliği kemençe ve horon şenliğine döndü.

A+A-

- KAR OLMAYAN BÖLGEDE KIŞ ŞENLİĞİ KEMENÇE VE HORON ŞENLİĞİNE DÖNDÜ
- PARAŞÜTÇÜLER ZİGANA DAĞI'NIN 2 BİN 100 METRE RAKIMLI ZİRVESİNDEN HAVALANDI
- KÜRESEL ISINMAYA TAKILAN ŞENLİKLER BUNDAN SONRA YAYLA ŞENLİĞİ ŞEKLİNDE YAPILACAK

Gümüş Kayak Tesisleri'nde yapılan şenlik halk oyunları gösterileri ile başladı. Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün 5-6. sınıf öğrencilerinden oluşan “Hanede Dans” ekibi ve Artvin’den gelen halk oyunları ekiplerinin tulum eşliğinde gerçekleştirdiği gösterinin ardından mahalli kemençe sanatçıları sahne aldı.

zigana1.jpg

Katılımcıların saatlerce kemençe eşliğinde horon oynadığı şenlikte son olarak sahneye Karadeniz müziğinin güçlü seslerinden Hayri Yaşar Karagülle’nin çıkması ve şenlik ateşi etrafında horonların devam etmesiyle program akşam saatlerine kadar sürdü.
Zigana Coğrafyası Derneği tarafından Zigana Endemikleri ve Zigana Eko Kültürü Resim Sergisi'nin de açıldığı programda Karadeniz Teknik Üniversitesi akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Coşkun Erüz, bölgenin coğrafik yapısı, tarihi ipek yolu üzerinde ki yeri ve endemik bitki türleri ile bütün bunların nasıl korunacağı konusunda katılımcılara bilgiler sundu.

zigana2.jpg

Büyük pistte kar bulunmayan Zigana Dağı'nda baby liftin olduğu bölgede programın ilk saatlerinde havanın soğuk olması nedeniyle vatandaşlar kızaklarıyla burada bir süre kayarken, havanın ısınmasının ardından bu etkinlik te son bulmak zorunda kaldı.
Havacılık Sporları Gümüşhane İl Temsilciği'nin daveti üzerine şenlik için Zigana Dağı'na gelen Trabzon Hava Sporları Kulübü sporcuları Zigana Dağı'nın 2 bin 100 metre rakımlı zirvesinden yamaç paraşütleri ile havalanarak şenlik alanına yakın bölgeye iniş yaptı. Rüzgarın etkili olduğu bölgede zaman zaman zor anlar yaşayan sporcuları vatandaşlar ilgiyle izledi.
Torul Kaymakamı Recai Karal, şenlikte yaptığı konuşmada geçtiğimiz yıl da yine kar engeline takıldıklarını belirterek “Hepimiz bu yörenin çocuklarıyız. Biz daha ziyade yaylacı bir milletiz. Biz bu şenlikleri bundan sonra yayla şenliklerine dönüştürelim. Daha bir coşkuyla kutlanacağına inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum