1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da yol çilesi, 'Müslümanlık yok mu?' dedirtti!
Pazar'da yol çilesi, 'Müslümanlık yok mu?' dedirtti!

Pazar'da yol çilesi, 'Müslümanlık yok mu?' dedirtti!

Rize’nin Pazar İlçesi Kuzayca Köyü’nde yaşanan yol sıkıntısı özellikle yatalak hastaları mağdur ediyor.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar İlçesi Kuzayca  (Suminat) Köyü ana yol altı mevkiindeki 10 hanede yaşayan yaklaşık 50’nin üzerinde kişi, yol sıkıntısı nedeniyle çile çekiyor. 

yol1-038.jpg

Köy sakinlerinden Süleyman Uyumaz, yol çilesi nedeniyle baba evini bırakıp üst mahallede yeni ev yapmak zorunda kaldığını söyleyerek, “Yaklaşık 600 metre patika yolumuz var. Hastalarımızı buradan sırtımızda indirip çıkarmak zorunda kalıyoruz. Yolumuz olmadığı için 150 metrekare baba evini bırakıp yukarı mahallede yeni ev yapmak zorunda kaldım. Mağduruz. Örneğin, Mustafa Uyumaz amcamız, alzaymır hastası ve yatalak. Kalp krizi geçirdi hastaneye götüremediler. Ambulans geliyor, sedye ile çıkartamıyor. Arazi sahipleri yerlerinden vermediği için yol yapılamıyor ve bu mağduriyetler yaşanıyor.” dedi.

yol2-035.jpg
 
61 yaşındaki eşi Mustafa Uyumaz’ın, hem alzaymır hem de kalp hastası olduğunu söyleyen Mediha Uyumaz ise, “Yol yok bir şey yok. Bu vaziyetteki hastamızı ne taşıyabiliyoruz, ne hastaneye getirip götürebiliyoruz. Ne yapalım biz böyle? Bu vaziyetteki hastamızla uğraşıyoruz. 2 defa kalp krizi geçirdi. Arka ile indirip arka ile çıkardılar. Geçen gün de ağırlaştı götüremedik hastaneye. Ben de hastayım, bel ve boyun fitiğim var. Burada hep beraber eziyet çekiyoruz. Arazi sahiplerinin biri razı oluyor diğeri olmuyor. Bu şekilde bir türlü yol yapılamıyor. Müslümanlık yok mu?” diye sitem etti. 

yol-002.jpg

Bu arada Kuzayca köyünde yaşanan bu yol sorunuyla ilgili o güzergâhda arazisi bulunan vatandaşları ikna etmek ve sorunu çözmek için Gençlik ve Spor eski Bakanı ve Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, il genel meclis üyeleri Recep Üst ve Rasim Çorbacı’nın da birçok kez köye giderek incelemede bulundukları ancak, arazi sahipleri ikna edilemediği için belirtilen yere yol açılmadığı öğrenildi.

..:: video ::.. ..:: video ::.. ..:: video ::.. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum