1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. ARDEŞENSPOR

  4. Ardeşen hentbol takımında sürpriz ayrılık
Ardeşen hentbol takımında sürpriz ayrılık

Ardeşen hentbol takımında sürpriz ayrılık

Süper Lig'de sezonu 3. sırada tamamlayan Ardeşen GSK Bayan Hentbol takımının hocası görevinden ayrıldı...

A+A-

ÖMER FARUK ZENGİNAL
Bu sezon ligi 3. sırada tamamlayarak hedefine ulaşan Karadeniz ekibi Rize Ardeşen Genlik ve Spor Kulübü’nün Başkanı Sultan Rauf Oğuz, 2013–14 Bayanlar Hentbol Süper Lig sezonunun sona ermesi ile birlikte 2 yıldır Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü'nde teknik direktörlük görevinde bulunan Hüsnü Kemal Durak ile yollarını ayırdıklarını açıkladı.

Teknik direktör Durak’ın, yönetim kurulu ile yaptığı görüşmede, özel sebeplerden ötürü kendi isteği ile görevden ayrılmak istediğini iletmesi üzerine karşılıklı olarak yollar ayrıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ardeşen GSK Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Rauf Oğuz, “Kemal hocamızla oturup konuştuk. Karşılıklı olarak, tamamen dosthane duygular içerisinde karşılıklı olarak yollarımızı ayırdık. Bundan sonraki süreçte kendisi ile ilişkilerimiz güçlü bir şekilde sürecek. Hentbola 35 yılını verdiği tecrübesi, bilgi ve birikimlerinden yararlanmaya devam edeceğiz” dedi.

Süper lig serüvenine Kemal hocanın tecrübesi ile başladıklarını ve kendisi ile hedefledikleri her başarıya eksiksiz ulaştıklarını vurgulayan oğuz, “Hocamız yönetimi, tarzı ve ilmi ile Türk hentbolunun örnek isimlerinden biri olması hasebi ile kendisi ile 2 sezon birlikte çalışmak büyük bir şanstı. Sporcuları ile bire bir diyalog içerisinde, daha çok rasyonel, hatayı hata ile örtmek değil, söz konusu hatayı derinine inceleyerek çözüm önerileri üreten bir yapı içerisinde yürüttüğü teknik direktörlük görevini takdir ile karşılıyoruz. Alışıla gelmişin dışında, kulüplerin çok iyi ve güçlü ekiple başarı yakaladığı günümüzde, kendisi taşranın imkanları ölçüsünde bir kadro ile zirveye tırmanmak adına yönetim kurulumuzu mahcup etmemiştir. Bugün gelinen noktada görüyoruz ki, gerek hocalık yeteneği, gerekse de kişiliği ve ahlakı ile Anadolu’da sporun nasıl icra edileceğini bize göstermiştir. Sporcularımız ile ilişkilerini ailevi bir yapı ile harmanlaması Rize olarak muhafazakar bir yapıya sahip olduğumuz için bizlerin en çok önemsediği konuların başında yer aldı. Kendisi görev süreci boyunca hiçbir olumsuzluğa mahal vermeden görevini başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Kendisine bundan sonraki sportif hayatında ve yaşamında Ardeşen GSK Yönetim Kurulu, teknik ekibi, sporcuları ve taraftarları adına teşekkürlerimi iletiyorum" ifadelerinden bulundu.

Kemal Durak’ın teknik direktörlük görevinden ayrılmasının ardından yeni hoca arayışlarına başladıklarını ifade eden Oğuz, "Teknik yapı ve sporcu bazında iç ve dış transferlerimiz itinalı bir şekilde sürüyor. Ardeşen’e yakışır bir kadro için yönetim kurulu olarak meşakkatli bir şekilde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız