1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Başkan Basa'dan Pazar seçmenine davet
Başkan Basa'dan Pazar seçmenine davet

Başkan Basa'dan Pazar seçmenine davet

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, ilçenin tarihi bir şans yakaladığını ifade ederek, Pazar'ın gelecek için oy kullanılmasını istedi.

A+A-

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, siyaset kurumunun Pazar’dan yükselen sese kulak verdiğini ifade ederek, şimdi sıranın Pazar seçmeninde olduğunu söyledi.

ahmetbasa-001.jpg

"SİYASETÇİ İÇİN BÖLGESİNDEN ALDIĞI OY ÇOK KIYMETLİDİR"

Başkan Basa, ilçenin geleceği için gerek basın gerekse sivil toplum kuruluşları ile birlikte verdikleri mücadele sonrası Osman Aşkın Bak’ın aday olarak gösterildiğine dikkat çekerek, “ANAP’ın son 2 dönemi ve ardından da 3 dönem yani toplam 5 dönem Pazar’dan vekil adayı gösterilmemişti. İlçede böyle bir beklenti tavan yapınca bizler de bunu en yüksek perdeden dile getirdik. Özellikle partili partisiz STK temsilcileri, basın ve vatandaşlarımız; iktidar partisinin ilçemizden bir ismi milletvekili göstermesi için Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve ilgili birimlere mektup bile gönderdiler. Neticede İstanbul Milletvekilimiz, Pazarlı hemşehrimiz Osman Aşkın Bak, AK Parti Rize Milletvekili Adayı olarak gösterildi. Bu süreçte Pazar nasıl kenetlendi ve siyaset kurumu da bu sese kulak verdiyse şimdi 7 Haziran’da gereğini yapmak da biz Pazarlı seçmenlere kalıyor. Kendi ilçem adına konuşuyorum; buradan en yüksek oy ile vekilimizi Ankara’ya göndermek zorundayız. Siyasetçi için bölgesinden aldığı oy oranı çok kıymetlidir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız; bizlerin sesine kulak verdiyse biz de mutlaka üzerimize düşen desteği vermek durumundayız. Sayın milletvekilimiz, kendi evladımız Osman Aşkın Bak’ı en yüksek oy oranıyla göndereceğiz inşallah. Bu anlamda Pazarlı vatandaşlarımızdan duyarlılık ve destek bekliyoruz” dedi.

ahmetbasa02.jpg

"OSMAN AŞKIN BAK BÖLGE İÇİN ŞANSTIR"

Başkan Basa, Osman Aşkın Bak ile 2 aylık seçim çalışma takviminde çok daha iyi bir kaynaşma ortamı bulduklarına da dikkat çekerek, “Sayın Bak, meselelere anında vakıf olan, bürokrasi ile direk temasa geçen sıcakkanlı bir insan. Kendileri Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından siyasete kazandırılmış bir isim. Pazar’da önümüzdeki dönem havalimanı ile başlayıp sahil dolgu projesiyle devam edecek önemli yatırırımlar başlıyor. İlçemizin önündeki bu dönemde mecliste böyle bir isme çok büyük bir ihtiyacı vardı. Kendisinin sadece Pazar değil bölgemiz için bir şans olduğunu düşünüyorum. Pazarlılar olarak sayın vekilimizi mahcup etmeyecek yüksek bir oy oranıyla Ankara’ya gönderip, üzerimize düşen vazifeyi tamamlamak istiyoruz. Bu anlamda Pazarlı hemşehrilerimin de ilçemizin geleceği için bu tarihi fırsatı iyi tahlil edip duyarlı davranmalarını bekliyorum.” diye konuştu.

ahmetbasa01.jpg

"GEÇMİŞTE PAZAR FIRSATLARI HEP KAÇIRDI"

Geçmişte Pazar’a gelen yatırımların takipsizlik ve duyarsızlık sonucu kaçırıldığına da dikkat çeken Basa, “Aradaki farkı kapatmak için artık bu noktadan sonrasını bir milat kabul edip hiç durmadan çalışacağız. Bu yarışta öncelikli olarak bizler, ilçemizin siyasi idarecileri ve STK’lar ile vatandaşlarımız hiç durmadan çalışacağız. Rize’den 3 milletvekili değil 5 milletvekilimiz olacak. Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı ve değerli milletvekilimiz Nusret Bayraktar, 3 dönem kuralı nedeniyle bu dönemde mecliste olamayacaklar. Ancak seçim çalışmalarında olduğu gibi seçimden sonra da seçilecek 3 milletvekilimizle birlikte Rize’mize hizmete devam edecekler. 5 milletvekilimiz olacak. Bu da bizlerin işlerini kolaylaştıracak, hizmet kalitemizi yükseltecek. 1. sıra adayımız Sayın Hasan Karal’ın tecrübesi, yıllarca teşkilat başkanlığımızı yapıp Rize’yi Türkiye 1’inciliğine taşıyan Hikmet Ayar Bey’in teşkilatçılığı ve Pazarlı hemşehrimiz Osman Aşkın Bak’ın hem tecrübe hem de Cumhurbaşkanımıza olan yakınlığının yanında Sayın Yazıcı ve Sayın Bayraktar’ın da destekleri eklenince Rize’de çok önemli gelişmeler yaşanacağını görmemek mümkün değil. Bunun için yapmamız gereken tek şey, adaylarımızı güçlü bir şekilde meclise göndermektir.”  ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER: PAZAR'DA STK'LARIN GÜNDEMİ MİLLETVEKİLİ!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum