1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. PAZARSPOR

  4. Başkan Yangın’a vize çıkmadı
Başkan Yangın’a vize çıkmadı

Başkan Yangın’a vize çıkmadı

Pazarspor Başkanı Hüseyin Yangın'ın 10 Haziran'daki kongrede aday olmayacağını açıklamasından sonra yapılan geniş katılımlı toplantıda vize çıkmadı.

A+A-

(Pazar53)Pazarspor Kulüp Başkanı Hüseyin Yangın’ın 10 Haziran tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurul’da aday olmayacağını açıklamasından sonra dün akşam Kızkule tesislerinde geniş çaplı bir toplantı düzenlendi. Pazarspor Kulüp Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe kaymakamı, Belediye Başkan Vekili, Pazarspor eski yöneticileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri ve kulübe direk ya da dolaylı olarak katkıda bulunanların katıldığı geniş çaplı toplantıda tek ses çıktı. Başkan Hüseyin Yangın’ın bir bebek olarak alıp büyüttüğü ve evlenme çağına getirdiği Pazarspor’u düğününde bırakamayacağını ifade eden katılımcılar, kurumsal bir yapı oluşturulması gerektiğine vurgu yaptılar.
 
Toplantıda ilk konuşmayı yapan Başkan Hüseyin yangın, İstanbul’dan takım üzerinde istediği yönetim anlayışını oturtmakta zorlandığını belirterek, “Pazarspor’u yönetmek benim günlük hayatımın ister istemez büyük bir bölümünü alıyor. Kent dışında olmam nedeniyle de istediklerimi tam olarak yapamıyorum. Bu nedenle bir ay sonra yapılacak kongrede yeni yüzler kulübü yönetsin, bizler de destek verelim. Pazarspor, saygın bir kulüptür. İşimden, ailemden uzak kalmam nedeniyle Pazarspor’a zarar verdiğimi düşünüyorum. Yerinde bir yönetimin bu işi yüklenmesi en doğru olanıdır. Sağlıklı bir yapıyı sağlıklı ellere teslim edelim. 1 aylık süre var. Göreve talip olmak isteyenlerin nasıl bir kulüp teslim alacaklarını bilmeleri için bu toplantı düzenlenmiştir” Dedi.

Başkan Yangın Pazarspor’u yönetecek yeni oluşumun mutlaka gelir gider konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini belirterek, “Bu sezon bütçemiz 2,5 trilyon lira olarak bağlanıyor. Bu paranın sadece 300 milyarı bölgedeki kaynakların dönüşümüdür. Diğer kalan kısım ise direk olarak dışardan gelen ve bu ilçede harcanma ihtimali yüksek olan meblağdır. Bu kıymeti de iyi bilmek lazım. Gelirlerimizin büyük bölümü fedakârlıklarla elde edildi. Gelecek yönetimin dengeyi sağlayabilmesi için özellikle yaş çay bedellerinden yapılan üretici desteğini yasal zeminde devam ettirmesi zorunludur. Yoksa takım bu ligde misafir olur. Kongre zamanına kadar olan bu bir aylık sürede Pazarspor’u yönetmeye talipli olacakların şimdiden çalışmalarını başlatıp projelerini geliştirmeleri gerekiyor.” Dedi.
Başkan’ın konuşması üzerine söz alan İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin ise Pazarspor’un önemli bir misyon taşıdığını ifade ederek, “Gelinen noktada başarı vardır. Bu başarıyı kendi çıkarları uğruna kullanmak isteyecek olanlara ikbal vermemenizi arzu ederim. Pazar ilçemiz sporda öncü kent seçilmiş ve spor şenlikleri başlatılmıştır. Burada lokomotif görevi Pazarspor’undur. Herkes şenlik yapar. Ancak spor şenliği, Kivi, kavun, karpuz şenliğine benzemez. Bu iş yeteneğe bağlıdır. Pazar’da bu vardır ve yaşatılması da kulübün sağlıklı temeller üzerinde olmasıyla alakalıdır. Ben şahsen Sayın Başkan’ın kulübü bırakma kararını 10 Haziran’daki kongreye kadar saklı tutarak inanmadığı bir yönetim şekillenmesi karşısında tavrını ortayı koymasını bekliyorum. Çünkü bulunduğu yer bu hakkı kendisine veriyor.” Dedi.
Söz alan diğer katılımcılar da Başkan Yangın’ın kulübü bırakması için öne sürdüğü gerekçelerin tatmin edici olmadığını belirterek kararını yeniden gözden geçirmesini istediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum