1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bodrumunda Karadeniz kültürünü yaşatıyor
Bodrumunda Karadeniz kültürünü yaşatıyor

Bodrumunda Karadeniz kültürünü yaşatıyor

Fındıklı'da kendi imkanları ile geliştirdiği torna makinasında ahşapa şekil veren Rizeli, Karadeniz kültürünü yaşatıyor.

A+A-

CANER KARATAŞ
Rize'nin Fındıklı ilçesi'nde kendi imkanları ile geliştirdiği torna makinasında ahşapa şekil veren Dursun Ali Karataş, (55) amacının Karadeniz kültürünü yaşatmak olduğunu belirtti.

Ihlamurlu köyünde evinin altında bulunan bodrum katta kendi imkanlarıyla yaptığı torna makinesi ile Karadeniz bölgesine ait ahşap el sanatlarını işleyen Dursun Ali Karataş, iskemle ayakları yanı sıra sandalye ve küçük hediyelik eşyalar üretiyor.

Amacının, Karadeniz kültürünü yaşatarak gelecek nesillere kalıcı miras bırakmak olduğunu belirten Karataş, "Sabah kahvaltımı yapıp buraya iniyorum. Burada vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum. Şimdiki gençlerin el sanatlarını parayla satın alıyor. Gelecek nesil bu tip şeylere pek meraklı değil. Böyle oluncada bu tip el sanatları giderek kaybolacak" dedi.

fnd11.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız