1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Muhammed Avcı milletvekilliği için istifa ediyor
Muhammed Avcı milletvekilliği için istifa ediyor

Muhammed Avcı milletvekilliği için istifa ediyor

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, milletvekili adaylığı için istifa ediyor....

A+A-

AK Parti’de süreç hızlı başladı.

Rize’de kimlerin milletvekili adayı olacağı konuşulurken ilk hamle İl Başkanı Muhammed Avcı’dan geldi.

avc2-001.jpg

Avcı’nın Ankara temaslarının ardından bu akşam istifa kararı aldığı ve yarın da düzenlenecek törenle istifasını sunup milletvekili adaylığını açıklayacağı öğrenildi.

Pazar53’ün edindiği bilgilere göre Muhammed Avcı’nın bizzat AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla istifa kararı aldığı ve 3 adaydan birisi olduğu öğrenildi. 

İl Başkan Yardımcılığının ardından seçildiği İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini bırakıp teşkilatın başına geçen ve 3,5 yıldır bu zor görevi sürdüren Avcı, Rize'de her kesimin takdirini kazanan bir isim olarak öne çıkıyordu.

avc1-001.jpg

MUHAMMED AVCI KİMDİR?

Muhammed Avcı 1980 yılında Rize’de dünyaya geldi. İlkokulu Rize Atatürk İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Rize İmam Hatip Lisesi’nde, yüksek öğrenimimi ise Celal Bayar Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tamamladı. 2004 yılında Amasya’da vatani görevini tamamladıktan sonra ticarete atıldı. 2009 yılında yapılan 3. olağan kongrede AK Parti İl Yönetim Kurulu’na seçildi. Bir dönem Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 4. olağan kongre ile birlikte Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine geldi. Mart 2014 yerel seçimlerinde İl Genel Meclis Üyeliğine aday olmak için bu görevinden istifa ederek aday oldu. Yapılan seçimler sonucunda İl Genel Meclis Üyeliğine ve burada İl Genel Meclisi Başkanlığına seçildi. Bu görevinden ayrılarak Rize AK Parti’de yapılan 5. olağan kongrede il başkanlığına aday oldu ve seçildi. 20 Aralık 2014’ten bu yana bu görevi sürdürmekteydi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
32 Yorum
İlgili Haberler