1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Başköylüler'in İstanbul'da 5. buluşması
Pazar Başköylüler'in İstanbul'da 5. buluşması

Pazar Başköylüler'in İstanbul'da 5. buluşması

Pazar İlçesi Başköy Köyü sakinlerinin, İstanbul'daki 5. buluşma gecesi, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan'ın da katılımıyla muhteşem bir programa dönüştü.

A+A-

MURAT HİÇYILMAZ
Başköylüler 26 Ocak akşamı La Bella Premium adlı mekanda geç saatlere kadar doyasıya eğlendi. Gecede sahne alan Zeynep Başkan ve Volkan Arslan ile coşan Başköylüler, bir araya gelip kaynaşmanın tadını çıkardı. 

Dilek Aydoğan,  Engin Orta, Faik Pala, Özlem Özden, Ercan Bekar, Özbay Demirciler, Tayfun Pamukçu ve Can Akgün gibi birçok yöre sanatçısının onur konuğu olarak katıldığı gecede, özel sebepleri yüzünden geceye iştirak edemeyen Filiz İlkay Balta ve Ferda Sümer ise telefonla arayarak katılamamaktan kaynaklanan üzüntülerini dile getirdi.

baskoy4.20130129210042.jpg

Tüm Rizeliler Derneği de, başkan İlyas Aktaş öncülüğünde tam kadro gecede hazır bulunurken, Başköylü olan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu ve Türkiye Lokantacılar Federasyonu eski başkanı Basri Sever de programa katılarak destek verdiler.

baskoy2.20130129210133.jpg

Gecenin davetlileri arasında olan Pazar İlçe Kaymakam Selçuk Aslan da horonlara eşlik ederek köylülerle kaynaştı. Gecede bir de konuşma yapan Aslan, bu tip birlik ve beraberlik gecelerinin önemine işaret etti ve Başköylüler’in arasında olmaktan memnun olduğunu söyledi.

baskoy1.20130129210106.jpg

Pazarlı İstanbul vali yardımcısı Ali Bakoğlu da geceye katılanlar arasında idi. Bakoğlu, yaptığı konuşmada; annesinin Başköylü olmasından ötürü çocukluğunun kısmen Başköy’de geçtiğini, ilk aşkı dahil bir çok ilki Başköy’de yaşadığını ve gecede olmaktan ötürü çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Başköy köyü muhtarı Ahmet Hiçyılmaz’ın da katıldığı gecede, köylüler yöresel müzik ve horonla coşarken birbirleri ile hasret giderdiler. Geceye İstanbul dışından Rize’nin yanısıra; İzmir, Ankara, Bursa, Nevşehir, Eskişehir, Antalya’da yaşayan Başköylüler de iştirak etti.

baskoy3.20130129210200.jpg

Gecenin organizatörlerinden Yılmaz Bilek ise yaptığı kısa konuşmada, bu tip etkinliklerle Başköylüleri bir çatı altında toplamanın inanılmaz bir duygu olduğunu ifade etti.

Gecede aynı zamanda birçok Pazarlı vatandaş, yeni kurulan ‘Pazar Başköy Köyü Kalkındırma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği’ne üye kaydı yaptırdı.   
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum