1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. TRABZONSPOR'UN UMUDU ÇİN PAZARI!
TRABZONSPOR'UN UMUDU ÇİN PAZARI!

TRABZONSPOR'UN UMUDU ÇİN PAZARI!

UEFA Finansal Fair Play kuralları gereği bütçe disipliniyle hareket ederek transfer politikasını buna göre yönlendiren Trabzonspor'un yeni umudu Çin futbol pazarı oldu.

A+A-

UEFA'nın 2010'da kabul ettiği ve 2012'den itibaren uygulamaya konulan Finansal Fair Play kuralları, kulüplerin gelir gider tablosunu denkleştirmeyi amaçlayarak adil yarışma ortamı sağlamak ve takımların ilerleyen yıllarda karşılaşacağı iflas riskinin önüne geçmeyi hedefliyor.

İçlerinde puan silme, transfer yasağı koyma, Avrupa kupalarından men etme gibi yaptırımların da bulunduğu 9 kalemden oluşan ceza sistemiyle karşı karşıya kalan Trabzonspor, yaptığı sözleşme ile UEFA'dan süre almış ve bütçede düzelmeye gideceğini taahhüt etmişti.

Trabzonspor'un içinde bulunduğu mali sorun Türk futbolu için hiç de yabancı değil. Daha önce Türkiye'de bazı kulüpler Avrupa kupalarından men cezası alırken, bordo-mavili kulüp yaptığı girişimler ve hazırladığı projelerle ilk planda UEFA'yı ikna etmeyi başardı. Yaşanan süreçte Trabzonspor'un mali tablosu ise UEFA tarafından mercek altına alınmış durumda.

Trabzonspor'da transferlerde doğru hamleler yapılmaması ve hoyratça harcanan paralar nedeniyle kısa ve uzun vadeli toplam borç 500 milyonu bulurken, Karadeniz ekibi içinde bulunduğu mali sıkıntılara çözüm projeleri arıyor. Formaların göğüs, sırt, kol, şort bölümlerinin yanı sıra Akyazı Stadyumu için isim hakkı arayışları da sürüyor.

ÇİN PAZARI YENİ UMUT OLDU
Trabzonspor, UEFA Finansal Fair Play (FFP) kurallarını ensesinde hissettiği dönemde Çin Halk Cumhuriyeti takımlarının yapmış olduğu transferler Avrupa ve dünya futbol kamuoyunda büyük etki oluşturdu. Bordo-mavili kulüp yurt dışından ve yurt içinden büyük paralarla transfer ettiği oyunculardan istediği verimi alamayışının yanı sıra pazarlama eksikliği yaşamalarından dolayı birçok oyuncudan büyük zararlar ederken, Çin takımlarının, futbolcuların bonservisleri ve kendilerine rekor ücretler ödeyerek transferlerini gerçekleştirmeleri Trabzonspor için de yeni bir umut kapısı oldu.

M’BİA’DAN TRABZONSPOR’U ÇİN KURTARDI
Sezon başında İspanya'nın Sevilla Kulübünden büyük umutlarla transfer ettiği Stephane M’Bia ile Trabzonspor, sözleşme şartlarından dolayı sorun yaşadı. Göreve gelen yeni yönetim, kulübün içinde bulunduğu mali sorunlar nedeniyle Kamerunlu oyuncuyla yapılan sözleşme şartlarını ağır bulmasının ardından oyuncunun da alacakları tahsil edemediği gerekçesiyle kulübe ihtar çekmesi iplerin gerilmesine neden olmuştu. M’Bia konusunda, bordo-mavililerin imdadına Çin kulübü yetişirken Karadeniz ekibi bu oyuncuyu 6 milyon Euro’ya transfer ederek hem oyuncudan kurtuldu hem de kar etti.

TRABZONSPOR İÇİN ÇİN PAZARI DAHA KARLI
Trabzonspor elinde bulundurduğu yerli ve yabancı bazı oyuncular için Çin pazarında arayışlarını sürdürüyor. Bazı menajerlere yetki veren Karadeniz ekibi, Oscar Cardozo, Douglas, Bosingwa, Cavanda, N'Doye ve Yatabare gibi isimlere Çin Süper Lig ekiplerinden gelecek resmi teklifler için bekleyişini sürdürüyor. Türkiye ve Avrupa piyasasının üstünde teklif veren Çin kulüplerinin özellikle Cardozo ve N'Doye isimleriyle ilgilendiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum