1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. PENALTI DÜELLOSUNUN GALİBİ FENERBAHÇE OLDU!
PENALTI DÜELLOSUNUN GALİBİ FENERBAHÇE OLDU!

PENALTI DÜELLOSUNUN GALİBİ FENERBAHÇE OLDU!

3 golün de penaltıdan atıldığı maçta Rizespor, Fenerbahçe'ye İstanbul deplasmanında 2-1 mağlup oldu.

A+A-

Süper Lig’in 19. haftasında Fenerbahçe, sahasında Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor'u 2-1 yendi.

rizespor1-010.jpg

STAT: Ülker
HAKEMLER: Deniz Ateş Bitnel xx, Kerem Ersoy xx, Murat Özcan xx
FENERBAHÇE: Volkan xx, Şener xx, Bruno Alves xx, Kjaer xx, Hasan Ali Kaldırım xx, Mehmet Topal xx, Josef xx, Markovic xx, Ozan Tufan xx, Volkan Şen xx (Alper dk. 80 x), Fernandao xx (Robin van Persie dk. 73 x)
YEDEKLER: Fabiano, Uygar, Kadlec, Mehmet, Caner
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira
ÇAYKUR RİZESPOR: Itandje xx, Sercan Kaya x (Sylvestre dk. 46 x), İsmail xx, Oboaboa xx, Ertuğrul xx, Koray xx, Robin Yalçın xx (Ümit dk. 80 x), Orhan xx, Deniz xx, Mehmet xx, Ahmet İlhan xx (Eren dk. 67 x)
YEDEKLER: Gökhan, Murat, Chevalier, Viera
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman
GOLLER: Fernandao (dk. 29 pen. ve dk. 49 pen. ) (Fenerbahçe), Sylvestre (dk. 47 pen.) (Çaykur Rizespor)
SARI KARTLAR: Robin Yalçın, Mehmet, Koray (Çaykur Rizespor), Fernandao, Volkan, Kjaer, Şener, Bruno Alves (Fenerbahçe)

rizefener1-002.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

9. dakikada Bruno Alves’ın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta az farkla top auta çıktı.
19. dakikada Hasan Ali Kaldırım’ın sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada topa iyi yükselen Josef’in kafa vuruşunda son anda kaleci Itandje meşin yuvarlağı kornere çeldi.
23. dakikada sol kanatta topla buluşan Volkan Şen'in ceza sahası içine girerek yaptığı sert vuruşta savunmadan dönen topa iyi takip eden Josef’ın gelişine şutunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
28. dakikada top ile ceza sahası içine giren Volkan Şen, Sercan’ın müdahalesinde yerde kaldı. Hakem Deniz Ateş Bitnel penaltı noktasını gösterdi.
29. dakikada penaltı noktasının başına geçen Fernandao’nun vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
39. dakikada Volkan Şen’ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde top Sercan Kaya’nın eline çarptı. Hakem Deniz Ateş Bitnel, bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.
40. dakikada penaltı noktasının başına geçen Fernandao’nun vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-0

rizefener2-001.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
46. dakikada Volkan Demirel’in ceza sahası içinde Deniz’e yaptığı müdahalenin ardından hakem Deniz Ateş Bitnel penaltı noktasını gösterdi.
47. dakikada penaltı noktasının başına geçen Sylvestre'nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-1
58. dakikada orta sahada topu kapan Ahmet İlhan'ın rakiplerini geçerek ceza sahası içi sol çaprazdan sert vuruşunda kaleci Volkan son anda kornere çeldi.

MAÇIN ARDINDAN

karaman-006.jpg

Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "Türk futbolu transfer yapmayı bilmiyor. Bir türlü istediğiniz oyuncular olmuyor" dedi. 

Karaman, 2-1 mağlup oldukları Fenerbahçe karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Maçın 3 penaltı ile sonuçlandığını hatırlatan deneyimli teknik adam, “İlk penaltıyı Volkan iyi almış. Hakem yanılabilir ama bence penaltı değil. 45 dakika mücadele ettik topu kaptığımız dönemlerde atağı neticelendirmeyi ve topu tutmayı beceremedik. Oyuncu potansiyeli önemli. Takım olarak nelerin eksik olduğunu biliyoruz. Belki orta sahada kreatif birkaç oyuncu olsa oyun böyle bitmezdi. İkinci yarı biraz daha pozitiftik ama yeterli olmadı. Fenerbahçe’yi tebrik ediyoruz” diye konuştu.
İki penaltı ile İstanbul’da mağlup duruma düşmenin kolay olmadığını vurgulayan Karaman, “İlk 45 dakikaya baktığınız zaman Fenerbahçe’nin bir baskısı var ama pozisyon yok. Topu kazandığın zaman kullanman lazım, eksiklerimizi biliyoruz. Karşı takımdan 2 orta sahayı alıp bizim takıma koysan oyun çok farklı olurdu” ifadelerini kullandı.

rizefener7.jpg

“TÜRK FUTBOLU TRANSFER YAPMAYI BİLMİYOR”
“Türk futbolu transfer yapmayı bilmiyor” diyen Karaman, “Teknik adamlar, yöneticiler ve oyuncu temsilcileri… Oyuncu istiyorsunuz bir türlü istediğiniz oyuncular olmuyor. İkinci yarıda iki maç oynadık. İstediğimiz iki oyuncuyu alsaydık iki maç da böyle bitmezdi. Türk futbolu bu. Son gece 00.00’da iki transfer yapıyor Türk futbolu” açıklamasını yaptı.

rizefener6-001.jpg

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ VITOR PEREIRA: "İKİ PENALTI DA HAKLIYDI"  

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira,Rizespor'u 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu. Zorlu bir karşılaşmayı geride bıraktıklarını dile getiren Portekizli teknik adam, "Benim beğendiğim bir takımla karşılaştık. Hocalarını da takımı da beğeniyorum. Çok tutkulu bir hoca. İşini ruhuyla yapıyor ve bunu oyuncularına yansıtıyor. Kontra ataklarla etkili olabilen, dikine oynayan, ceza sahasına çok orta yapan ve tehlikeler oluşturan bir takım. Rakibe pozisyon vermedik. Haklı iki penaltı ile kazandık. 17 maçtır bize penaltı verilmedi. Artık hakemler bize de penaltı vermeye başladı. Haklıysa verilmeli zaten. Oyun 2-1 olduktan sonra rahatlığımız kalmadı. Kazanmaya ihtiyacımız olduğu için biraz sıkıntı yaşadık. Kendi sahamızda rakiplere puan veremeyiz. Şu ana kadar 4 puan kaybettik, bence bu şampiyonluğa oynayan bir takım için fazla. İkinci yarı istediğimiz baskıyı kuramadık. Güçlü bir takım olduğumuzu bir kez daha kanıtladık. Ligler sezon ortasında kazanılmaz. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

rizefener5-001.jpg

Sarı-lacivertli teknik adam basın toplantısında soru almama geleneğini sürdürdü. Bir basın mensubunun soru sorma talebini reddeden Pereira, kendisine saygısızlık yapıldığını ve sadece mücadeleyi değerlendirdiğini söyleyerek toplantı odasından ayrıldı.

rizefener4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız