1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor'da transfer hareketliliği
Rizespor'da transfer hareketliliği

Rizespor'da transfer hareketliliği

TFF 1. Lig’in ikinci yarı hazırlıklarını Belek Turizm Bölgesi’nde geçiren yeşil-mavililerde hareketli saatler yaşanıyor.

A+A-

Alihan TELATAR
5 gündür kampta bulunan başkan Kemal Yardımcı, transfer çalışmalarını yakından takip ederken başkan vekili ve transfer komitesi başkanı Hasan Kartal, transfer çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

hasan-kartal.jpg

Sivasspor’dan Galip Güzel, Osmanlıspor’dan Koray Altunay’dan sonra 2-3 transfer daha yapacaklarını belirten Kartal, “Devre arası transferi zordur. Her kulüp gibi bizde bu zorluğu yaşıyoruz. Anlaşma aşamasına geldiğimiz isimler vardı. Bunların transferleri çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleşmedi” dedi.

Ara dönemdeki transferlerin sıkıntılı olduğuna dikkat çeken Hasan Kartal, “Baştan itibaren söylediğimiz gibi. Biz transfer yaptık demek için transfer yapmıyoruz. Ekonomik olarak kulübü sıkıntıya sokmadan transfer yapmaya çalışıyoruz. Eğer ekonomik olarak sıkıntıya soksaydık transferi şimdiye kadar çok dan bitirmiş olurduk. Sonrasını da düşünmek zorundayız. Biz hem eksiklerimizi tamamlayalım hem de ekonomik olarak kulübü sıkıntıya sokmayalım diye uğraşıyoruz. Bir transfer anlayışımız var. Bununla da ekonomiye daha çok dikkat ediyoruz. Ekonomimizi sıkıntıya sokacak her hangi bir transferi yapmamakta kararlıyız. Birkaç gün içinde transferleri bitireceğiz” diye konuştu.

rizekamp1.jpg

RİZE BENİM EVİM GİBİ

Çaykur Rizespor’un ara transfer döneminde Galip Güzel’den sonra renklerine kattığı 2. İsim olan Koray Altunay açıklamalarda bulundu. 1.5 yıl aradan sonra yeşil-mavili takıma geri dönen Koray Antalya kampına takip eden Alihan Telatar’ın sorularını yanıtladı. Yeşil-mavili takımın 1.5 yıllığına 550 bin Euro karşılığında anlaşma sağlayarak transfer ettiği Koray şunları söyledi. “Yeniden Rizespor’a döndüğüm için çok mutluyum. İlk kez gelmiş gibi heyecan yaşıyorum. İnşallah şampiyonluğu Çaykur Rizespor’a getireceğiz ve tekrar süper lige çıkacağız” dedi.

Rizespor’a transfer sürecinin biraz uzadığını ifade eden Koray Altunay, “İlk yarı sona erdikten sonra transfer teklifi aldım. Yapılan görüşmelerle iyi sonuca vardık. Ben Türkiye’de futbola Rizespor’ da başladım. Rize benim evim gibi ve çok memnunum. Transfer sürecinde taraftarımız gelmem için büyük baskı yaptı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Osmanlıspor’ da oynarken de baha hep destek vermişlerdi. Tekrar Rizespor’a gelmem için de aynı desteği verdiler. Şimdi bana düşen başarılı olup takımıma katkı sağlamak. Takım arkadaşlarımla birlikte Rizespor’u bir yıl aradan sonra yeniden süper lige çıkartacağız” dedi.

alihan-uzulmez.jpg

Zaman zaman hatalar yaptıkları dönemler olduğunu söyleyen İbrahim Üzülmez, “İkinci yarıda keyifle izlenen bir takım olacaklarını söyledi.

Çaykur Rizespor’un hocası İbrahim Üzülmez, “Göreve başladığımda yaşayacağı sıkıntılara hazırlıklıydım” dedi. İlk yarıda bazı maçlarda beklemediğimiz puanlar kaybettikten sonra devreyi istikrarlı sonuçlarla kapattıklarını belirten Üzülmez, “Rakiplerin kaybetmesiyle de aramızdaki puan farkı azıldı.  Şimdi önümüzde ikinci yarı var ve bizim için çok farklı olacaktır. Sahada ısıran bir takım görüntüsü ortaya çıkarmamız gerekiyor. Zaman zaman bizim de hatalar yaptığımız dönemler oldu. Teknik adam olarak defansif anlamda çok gol yiyen takımı defansif olarak oynatmaya çalıştığımız oldu. Ben bunu kabul ediyorum ve eleştirilere saygı duyuyorum çünkü ben eleştirilerden beslenin bir yapıp var” dedi.

Defansif anlamda çok gol yiyen bir takımı ortadan nasıl kaldırım düşüncesi içerisinde çalıştıklarını ancak bunu da gerçekleştiremediklerinin altını çizen İbrahim Üzülmez, “Yine basit hatalardan gol yediğimiz dönemler oldu. Defansif anlamda oyun formatını değiştirmeye çalıştık. Bunun meyvelerini de biraz olsun aldık. İkinci bölgede rakibi karşılayıp agresif bir yapı içinde mücadele ettik. İlk yarının son iki maçın dada bunu başardım.  Şimdi ikinci yarıda daha iyi olup perçinleştirmek için çalışıyoruz. Taktiksel anlamda düşündüklerimizi çalışıp anlatmamız için yeni gelecek olanlarında bir an önce aramızda olması gerek. İkinci yarı Rizespor taraftarın keyifle izleyip zevk alacağı bir takım olacak”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız